BACKGROUND

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΛΥΚΙΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Η σημερινή μέρα είναι από τις πιο σημαντικές μέρες του χρόνου, δεν είναι κάποια θρησκευτική εορτή κι όμως έτσι νιώθω για τη δική μου ''μάνα'' σα να είναι ο Θεός μου! Δεν υπάρχουν λόγια να χωρέσουν την αγάπη που της έχω! Είναι μοναδικός άνθρωπος, όπως και κάθε μάνα που γεννάει και πονάει για το παιδί της πρωτού ακόμη το γεννήσει...αυτό που είμαι σήμερα το οφείλω πρώτα στο Θεό και μετά στη μάνα μου...με τα καθημερινά της λόγια,από το να ντυθώ καλά, να πάρω να φάω στη δουλειά, να μην τρέχω με τ'αμάξι και να προσέχω, που λέμε ''ωχ ρε μαμά πάλι τα ίδια?'' κι όμως αν μας λείψουν τότε καταλαβαίνουμε τι είναι αυτή η γυναίκα στη ζωή μας. Σχεδόν κάθε μέρα που περνάει την αγκαλιάζω σφιχτά, τη φιλάω και της λέω πόσο πολύ την αγαπάω κι αυτή μου λέει ''ευχαριστώ''.Τι να πω γι'αυτή τη γυναίκα που προσεύχεται κάθε μέρα για τα παιδιά της και αγωνιά για το παρόν και το μέλλον τους? Μας έμαθε ν' αγαπάμε και να σεβόμαστε το Θεό, να αγαπάμε όλον τον κόσμο ακόμη κι αν κάποιος απ'αυτούς μας έχει κάνει κακό ή μας πλήγωσε. Μας έμαθε να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και να προσφέρουμε σ' όποιον συνάνθρωπό μας έχει ανάγκη...! Όχι μόνο επειδή είμαστε πόντιοι ,αλλά και γι'αυτό, κάθε φορά που ακούω ποντιακά τραγούδια για τη μάνα συγκινούμαι! Ευχαριστώ το Θεό που μου έδωσε μια τέτοια γλυκιά γυναίκα για μάνα, σκέφτομαι ότι μια μέρα μπορεί να την χάσω και...νιώθω ότι δεν της έχω δείξει αρκετά πόσο πολύ την αγαπάω, ότι δεν την βοηθάω όσο πρέπει και ότι δεν ακούω τις συμβουλές της ακόμη κι όταν ξέρω ότι ποτέ δεν πέφτει έξω! Θα μου πάρει μέρες να γράφω γι 'αυτή τη Χρυσή γυναίκα (όνομα και πράμα) , για τα όσα μας προσφέρει καθημερινά χωρίς να περιμένει ένα ευχαριστώ. Το λιγότερο που μπορώ να κάνω μια τέτοια μέρα είναι να της αφιερώσω τα 2 πιο αγαπημένα μου τραγούδια, να της πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όσα έκανε και κάνει τόσο χρόνια για μας και να με συγχωρέσει αν άθελά μου την έχω πληγώσει με τα λόγια ή την συμπεριφορά μου κάποιες φορές! Μανουλίτσα μου γλυκιά ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΆ, ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ!


Η μάνα έν Θεός, η μάνα Πανα'ί'α!

Η μάνα εν κρυό νερό!





5 σχόλια:

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Χαίρομαι γλυκιά μου που υπάρχουν κορίτια σαν κι εσένα και μητέρες σαν τη δική σου.Δεν μπορώ να φανταστώ μητέρα που δεν αγαπά τα παιδιά της, αρνούμαι και καν να το σκεφτώ..Καλώς σε βρήκα στη μπλοκογειτονιά μας, Αχτιδένια φιλάκια!

EFI είπε...

Δέσποινα να χαίρεσαι την μανούλα σου, να την έχεις πάντα γερή κοντά σου. Νομίζω ότι για κάθε μάνα, μέλημα της είναι να έχει ΚΑΛΑ παιδιά και η δική σου τα κατάφερε καλά! Χρόνια σας πολλά, καντην κι από μένα μια αγκαλίτσα, μιας και η δική μου άγια μανούλα είναι μακριά

Μαiρη είπε...

Mε συγκίνησες...να σε έχει ο Θεός καλά!

Ανώνυμος είπε...

Να χαιρεσαι την μανουλα σου !!!
Να ειναι παντα γερη και δυνατη και να σε καμαρωνει.
φιλιαΧ2

despina είπε...

Τι όμορφα λόγια!!!Να χαίρεσαι τη μανούλα σου και πάντα να της λες πόσο την αγαπάς!!!να είναι πάντα γερή!
εγώ έχω χάσει τη μανούλα μου και το κενό που έχω στην καρδιά μου δεν αναπληρώνεται!!!