BACKGROUND

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Μαγειρική αγάπη μου και....ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη μας!!!


Φίλες μουουουου! Τι κάνετε? Είστε όλες καλά? Το Δεσποινάκι πετάει απ' τη χαρά του! Δόξα τω Θεώ! Από που ν' αρχίσω δεν ξέρω! Καταρχήν το ξέρω το ξέρω έχω καιρό να αναρτήσω κάποια δημιουργία μου αλλά πιστέψτε με δε σταμάτησα ούτε μια στιγμή να δημιουργώ (εεε εντάξει εκτός των τελευταίων ημερών που και να ήθελα δε μ' άφηνε η παρέα) πολύ στη γύρα και που χρόνος?! Καθημερινά εκτός  πλεξίματος, και χειροκατασκευών ξεκίνησα γυμναστήριο και μαγειρική - ζαχαροπλαστική!!! Δεν το ήξερα ότι αγαπάω την κουζίνα, μόνο να καταβροχθίζω τις λιχουδιές ήξερα :-) :-) Που να δείτε αυτά που ετοίμασα! Χαμός! Επίσης έλειψα για λίγο στις Αγαπημένες Σέρρες, ΑΓΑΠΑΩ Σέρρες! Πέρασα τέλεια, και διατί να το κρύψωμεν άλλωστε! Όταν έχεις κοντά σου ανθρώπους που σ 'αγαπάνε πως να μην περάσεις τέλεια?! Τώρα σχεδιάζω άλλο ένα ταξιδάκι, μάλλον δεν το σχεδιάζω, το αποφάσισα και φεύγω, έτσι μπαμ μπαμ! Και νιώθω τόσο ευτυχισμένη, δε φαντάζεστε! Σήμερα χτύπησε το τηλέφωνο, έλα καλημέρα...και ακούγεται από την άλλη γραμμή, φεύγουμε για Γιάννενα....περιττό να σας πω η τσιρίδα μου πρέπει να ακούστηκε μέχρι το τετράγωνο! Δε μπορούσα να αρνηθώ σ΄ένα τόσο δελεαστικό ταξίδι...ανυπομονώ μόνο να περάσουν οι μέρες...23 Μαρτίου φεύγουμε...γιούπιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!! Αχ! Λοιπόν ας τ 'αφήσουμε αυτά κι ας περάσουμε στα δικά μας τώρα, θα ξεκινήσω με μια συνταγή επιτυχίας, τα περιβόητα πισία! 

ΠΙΣΙΑ: Εμείς οι πόντιοι πισία λέμε τα μπουρεκάκια ή πιτάκια ή όπως θέλετε εσείς πέστε τα που έχουν γέμιση της αρεσκείας σας και  τα τηγανίζουμε! Λοιπόν είναι εύκολα και πεντανόστιμα...σίγουρη επιτυχία!

Για τη ζύμη χρειαζόμαστε: (Θα μας βγουν 30 μπουρέκια περίπου)
μαγιά
2 ποτήρια ζεστό νερό
2 κουταλιές αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Λιώνουμε καλά τη μαγιά στο ζεστό νερό, προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη,λάδι ρίχνουμε περίπου μισό φλυτζάνι (με το μάτι εγώ ρίχνω) και μετά προσθέτω τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να μην κολλάει στα χέρια το ζυμάρι. Σκεπάζω το ζυμάρι μου καλά και το αφήνω να φουσκώσει, αυτό μπορεί να πάρει 45 λεπτά περίπου, το ελέγχω και όταν δω ότι φούσκωσε σημαίνει ότι είναι έτοιμο. 

Για τη γέμιση τυριού χρειαζόμαστε: 
ελαιόλαδο
ένα αυγό
300 γραμμάρια φέτα

Με το πιρούνι μου πατάω καλά τη φέτα μέχρι να μαλακώσει,προσθέτω το αυγό και ρίχνω τόσο ελαιόλαδο ώσπου να δέσει το μείγμα.


Για τη γέμιση της πατάτας χρειαζόμαστε:
4 μεγάλες πατάτες
μανιτάρια
ελιές καθαρισμένες (όσες θέλω)
ένα κρεμμύδι μεγάλο
αλάτι
κόκκινο πιπέρι
ελαιόλαδο

Βράζω τις πατάτες, εγώ τις βράζω με τη φλούδα, τις ξεφλουδίζω και τις κάνω πουρέ, προσθέτω ελαιόλαδο, ελάχιστο, δε χρειάζεται πολύ γιατί είναι ήδη μαλακές, αφού τσιγαρίσω το κρεμμυδάκι ρίχνω και τις ελιές και τα μανιτάρια να τσιγαριστούν κι αυτά μαζί. Έπειτα ανακατεύω το μείγμα μου, τις πατάτες, τις ελιές, τα μανιτάρια, το κρεμμυδάκι και ρίχνω αλάτι, αρκετό, μη το λυπάστε, πιπέρι και τέλος ελαιόλαδο.

Παίρνω με τα χέρια περίπου μία χούφτα ζυμάρι και το ανοίγω καλά,αν θέλω χρησιμοποιώ πλάστη, βάζω μια ικανοποιητική ποσότητα από τη γέμιση που θέλω και διπλώνω,αυτό ήτανε, τα τηγανίζω μέχρι να ροδίσουν και καλή μας όρεξη!!! 

Την επόμενη φορά να μην ξεχάσω να σας δώσω την καταπληκτική συνταγή της καρυδόπιτας που έφτιαξα και είναι πανεύκολη, γρήγορη και έχει σίγουρη επιτυχία!!! Υπόσχομαι φώτο απ' τα καταπληκτικά Γιάννενα, πλεκτά κασκόλ, σκουφάκια και χειροποίητα σημειωματάρια!  Μέχρι την επόμενη φορά φιλιά πολλά, να περνάτε καλά και να χαμογελάτε! ;-)



2 σχόλια:

EFI είπε...

Καλησπέρα Δεσποινάκι! Αααχ τι ωραία που πας ταξιδάκι!!! Με το καλό, να περάσεις φανταστικά!!!! Ευχαριστούμε πολύ για τις συνταγές! Φιλάκια

Pepi είπε...

Καλώς σε βρήκα! Πολύ καλές οι συνταγές σου! Να΄χεις ένα όμορφο Σ/Κ!