BACKGROUND

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΘΕ ΤΕΧΝΗ!!!

Καιρός είπα να μάθω κι εγώ να φυτεύω, μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις...έτσι πριν λίγες μέρες πήγα μαζί με μπαμπά μου στο θερμοκήπιό του και φυτέψαμε μαρουλάκια,ήτανε η δεύτερη καλλιέργεια και αφού είχε σκάψει ο μπαμπάς μου και είχε ρίξει λίπασμα μετά τα φυτέψαμε και τα ποτίσαμε, πλάκα έχει η όλη διαδικασία, πόσο μάλλον όταν γίνεται με καλή παρέα! Με την ευκαιρία  έβγαλα και μερικές φωτογραφίες. Είναι δύσκολη δουλειά, πρέπει να τα ποτίζεις κάθε μέρα με σύστημα και να 'χεις το νου σου αν φυσάει να κλείσεις το θερμοκήπιο, να τα περιποιήσε και να τα κόβεις στην ώρα τους...!


εδώ έχει μελιτζάνες, πιπεριές και καυτερές πιπεριές!

εδώ είναι τα πράσα!

μόλις φυτέψαμε και ποτίσαμε τα μαρουλάκια!

Το θερμοκήπιο...στα δεξιά είναι οι ντομάτες!

κι εδώ οι ντομάτες!




Έχει και πολλά άλλα ζαρζαβάτια ο μπαμπάς (μπρόκολα, αγγουράκια, ρόκα, ραπανάκια,κτλ) γιατί διατηρεί κι ακόμη ένα θερμοκήπιο στο σπίτι, εμείς εδώ στο χωριό έχουμε μεγάλες αυλές και το εκμεταλλευόμαστε...σ 'αυτούς τους καιρούς είναι μεγάλη ευλογία να έχεις το μπαξεδάκι σου και είναι μια ενδιαφέρουσα ασχολία για να περνάει δημιουργικά η ώρα σου!

3 σχόλια:

Marie είπε...

Φιλενάδα τι ωραία!!!! Έχω ασχοληθεί παλαιότερα με θερμοκήπια και μου αρέσει πολύ η όλη διαδικασία! Έχω και ένα μικρό στη βεράντα μου και κατά καιρούς σπέρνω διάφορα, κυρίως λουλούδια! Πόσο μ'αρέσει από τα σποράκια να φυτρώνουν ολόκληρα φυτά και στη συνέχεια να βγάζουν καρπούς ή άνθη! Δεν είναι θαύμα?!!! Μπράβο! Και με το μπαμπά παρεούλα θα κάνετε ωραία δουλειά! Καλή επιτυχία!!! Φιλάκια και καλό μήνα!

Marina είπε...

Και όχι μόνο έχετε τα νόστιμα προϊόντα της μάνας γης αλλά είναι και "καθαρά" από βλαβερά φυτοφάρμακα! Να τα χαρείτε και να τα αξιοποίησετε όσο καλύτερα μπορείτε!!!

Δέσποινα είπε...

Μαράκι μου είμαι σίγουρη ότι αυτά τα χέρια κάνουν θαύματα και τα λουλουδάκια σου θα είναι πανέμορφα! Όντως είναι θαύμα να αναπτύσσεται μπροστά σου ένα φυτό που το έχεις φροντίσει εσύ ο ίδιος με πολλή αγάπη! Ο μπαμπάς πάλι είναι η καλύτερη παρέα!Καλό μήνα μας εύχομαι!Φλάκια πολλά!

Μαρίνα μου ευχαριστούμε πολύ...να'ναι γερός ο μπαμπάς να μας μάθει τα μυστικά της γεοπονικής και να μας χαρίζει τα τόσο νόστιμα λαχανικά του!Ξέχασα να σας πω ότι τα φασολάκια του είναι ότι καλύτερο έχετε φάει ποτέ, πεντανόστιμα!Ορίστε να σας φιλέψουμε!Φιλιά πολλά!