BACKGROUND

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Γέροντας Παίσιος Αγιορείτης, Η συνείδηση ελέγχει!!!



Γέροντας Παΐσιος Αγιορείτης, Η συνείδηση ελέγχει !!!!
Οτιδήποτε και αν κάνουν οι άνθρωποι, και αναίσθητοι να είναι, πάλι ανάπαυση δεν βρίσκουν, πάνε να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αλλά εσωτερικά βασανίζονται, είναι αγριεμένοι. Γι’ αυτό ζητούν ψυχαγωγίες, τρέχουν στα νταούλια, μεθούν, βλέπουν τηλεόραση.Χαζεύουν δηλαδή, για να ξεχνιούνται, γιατί ελέγχονται. Και όταν κοιμούνται, λες ότι ησυχάζουν;
Υπάρχει συνείδηση, βλέπεις.
Η πρώτη Αγία Γραφή που έδωσε ο Θεός στους Πρωτοπλάστους είναι η συνείδηση, και εμείς την ξεσηκώνουμε φωτοτυπία τώρα από τους γονείς μας.
Όσο και αν την καταπατήσει κανείς την συνείδησή του, πάλι μέσα του ελέγχεται.
 Γι’ αυτό λένε: “Τον τρώει το σαράκι”.
Ναι, δεν υπάρχει γλυκύτερο πράγμα από το να έχει κανείς αναπαυμένη την συνείδησή του. Φτερά νιώθει μέσα του, πετάει.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ειπώθηκε τον Νοέμβριο του 1988(ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ – ΛΟΓΟΙ Α΄ – ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ






4 σχόλια:

Marina είπε...

Σοφός ο γέροντας και τα λόγια του χαστούκια για τον σύγχρονο άνθρωπο!!!

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Καλώς σε βρίσκω! Είχα από μικρή που έβλεπα ένα όνειρο πότε -πότε. Το ίδιο μέρος κάθε φορά. Δεν ήξερα εάν είναι αληθινό αυτό το μέρος και εάν το είχα επισκεφθεί στο παρελθόν. Αλλά ήταν πολύ έντονη η αίσθηση του ονείρου κάθε φορά. Πέρυσι επισκέφθηκα με τους γονείς μου τον τάφο του γέροντα και το μέρος ήταν αυτό του ονείρου!!! Οι δικοί μου, μου είπαν πως είχαμε ξαναεπισκεφθεί τον τάφο του όταν ήμουν πολύ μικρούλα. Και τώρα που σου το γράφω ανατριχιάζω.

Τα λόγια του αναπαύουν.
Καλώς σε βρίσκω!

Δέσποινα είπε...

Πολύ χάρηκα που σε βρήκα, πραγματικά! Μου λείπουν οι πνευματικές συζητήσεις... τις έχει ανάγκη η ψυχή μου! Θα τα λέμε, ναι? Φιλιά!

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Χρόνια σου Πολλά Δεσποινάκι μου! Η Παναγία να σου χαρίζει τις ευλογίες της!

Βέβαια και θα τα λέμε!
Να ξημερώνεις όμορφα!