BACKGROUND

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Νηστίσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς!!!


Καλησπέρα και καλή σαρακοστή να έχουμε!

Τι πιο εύκολο από έναν νηστίσιμο σιμιγδαλένιο χαλβά? Λοιπόν κάντε τη συνταγή και θα με θυμηθείτε!

Συνταγή:

Υλικά:

5 κούπες νερό
2,5 κούπες ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμονιού
6 γαρίφαλα
1 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1/2 της κούπας αμύγδαλα ή κουκουνάρια
λίγο ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα διαλύω τη ζάχαρη με το νερό, βάζω την κανέλα, τη φλούδα λεμονιού και τα γαρίφαλα και βράζω το μείγμα μου για 5΄ λεπτά, αφού βράσει αποσύρω από τη φωτιά και αφαιρώ τα μυρωδικά.Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το σπορέλαιο και ρίχνω το σιμιγδάλι, το καβουρντίζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει, όσο πιο σκούρο γίνει τόσο πιο βαρύς θα γίνει ο χαλβάς, αν θέλετε μην τον καβουρντίσετε τόσο πολύ ώστε να μη γίνει πολύ σκούρος.Λίγο πριν τελειώσει το καβούρντισμα, ρίχνω τα αμύγδαλα ή τα κουκουνάρια για να ψηθούν και να ροδίσουν κι αυτά.Αδειάζω το μείγμα μου με πολλή προσοχή στο σιρόπι (όταν ρίχνετε τον χαλβά στο σιρόπι επειδή είναι ζεστά και τα 2, το σιρόπι πετάει τον χαλβά και μπορεί να σας κάψει) και προσθέτω το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύω πάνω στη φωτιά ώσπου να φουσκώσει το σιμιγδάλι και ν' απορροφήσει όλο το νερό, όταν θα ξεκολλάει ο χαλβάς απ'το κουτάλι σας τότε είναι έτοιμος, κατεβάστε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά και σκεπάστε με μια πετσέτα και μετά με το καπάκι της και αφήστε για 15΄, βάλτε σε μια φόρμα και πατήστε να πάρει το σχήμα της και αναποδογυρίστε τον σε πιατέλα.Πασπαλίστε με κανέλα και καβουρντισμένα αμύγδαλα ή κουκουνάρια. Καλή επιτυχία!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: