BACKGROUND

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Μμμμμ πεντανόστιμα τυροπιτάκια...και πανέυκολα!




ΥΛΙΚΑ

20γρ ξηρή μαγιά
1 αυγό
1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
μισή κούπα σπορέλαιο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
μισό κιλό περίπου αλεύρι για ολές τις χρήσεις, κοσκινισμένο (εμένα μου πήρε 420γρ) μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη απ'τα χέρια.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς (πάνω κάτω στο φούρνο) μέχρι να ροδίσουν.

Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:

Τυρί φέτα και ένα αυγό, τα ομογενοποιώ και βάζω λίγη γέμιση, δεν τα παραγεμίζω. Χτυπάω και ένα αυγό και τα αλοίφω. Θα σας βγούν περίπου 12 μεγάλα τυροπιτάκια (μπουρεκάκια).
Εγώ προσωπικά κρατήθηκα να μη φάω πολλά για να φάει και ο άντρας μου! Ααααχ άντε και καλή μας όρεξη κορίτσια!



Δεν υπάρχουν σχόλια: